VÁŽÍME SI VAŠÍ VĚRNOSTI! Ihned při registraci získáváte slevu 2% a s každým dalším nákupem další větší slevy až 12%.

Co pomáhá proti únavě a jak si dobít energii?

Únava občas umí potrápit každého z nás. Dostaví se většinou v tu nejméně vhodnou chvíli a drží se nás jako klíště. Pokud i vy občas bojujete s úbytkem energie, obraťte se na přírodu a snažte se porozumět svému tělu. Uvidíte, že se to vyplatí.

Trápí vás dlouhodobá únava? Doplňte vitamíny a železo

Pokud pociťujete dlouhodobý úbytek energie, je vhodné zajít za lékařem a zjistit příčinu. Většinou za to může nedostatek nějaké látky v těle.

Mezi nejčastější příčiny patří nedostatek vitamínu B, konkrétně B2, B3, B5, B6 a B12 (na který mnoho lidí zapomíná), vitamínu A a kyseliny listové. Dalším důvodem únavy může být malý příjem vitamínu C. Ten hraje důležitou roli v mnoha lidských procesech. Kromě toho, že dodá energii, podílí se na ochraně a tvorbě tkáně a celkově posiluje imunitu. Vitamíny můžete doplňovat z potravin – ovoce a zelenina, z mladého ječmene, nebo také pomocí doplňků stravy – šumivé tablety, rozpustné prášky, tobolky... Náš vitamín C v prášku si může například rozpustit v pití nebo přidat do jídla.

Pěkně s námi umí zaházet i nedostatek železa v organismu. Kromě únavy se projevuje také bolestí hlavy, častou udýchaností, bledou pokožkou nebo pocitem chladu. Obecně na nedostatek železa trpí více ženy, a to hlavně kvůli úbytku krve během menstruačnímu cyklu. Mezi potraviny bohaté na železo patří maso luštěniny, ořechy, listová zelenina a sušené ovoce.

Proti krátkodobé únavě vám pomůže příroda

Dobít baterky během náročných dnů můžete mnoha způsoby. Účinný je například matcha tea nebo acai berry prášek. Žádná chemie, čistá příroda.

Matcha tea je tradičně vyráběný japonský zelený čaj s úžasnými povzbuzujícími účinky. Navíc obsahuje mnoho vitamínů, minerálů a antoxidantů. Matchu stačí rozmíchat ve vodě, větší kuchtíci ji mohou používat na zpestření receptů.

Acai Berry jsou plody tropické palmy pomáhající při hubnutí a pro dodání energie. Obdobně jako matcha zelený čaj je nabízena v prášku. U nás najdete 100% acai berry prášek bez dochucovadel. Vzhledem k nevýrazné chuti je vhodné ji rozmíchat v džusu či jiném nápoji a tekutině.