VÁŽÍME SI VAŠÍ VĚRNOSTI! Ihned při registraci získáváte slevu 2% a s každým dalším nákupem další větší slevy až 12%.

5 přírodních doplňků, které pomohou s účinnou detoxikací

Přestanu kouřit, omezím alkohol, začnu sportovat a zdravě jíst. Tisíce lidí právě začíná s detoxikací. Vy jste ještě nezačali, ale máte ji v plánu? Těchto 5 superpotravin by vám mohlo s očistou pomoci. 

lyfe-fuel-4wtxPhvQZds-unsplash

Dlouhá vs. Krátká detoxikace

Tělesná očista má dvě podoby. První může být třeba právě předsevzetí o dlouhodobé změně životního stylu. Taková změna není otázkou pár týdnů. 

Na začátku jde vše hladce. Dva tři týdny, možná měsíc se budete cítit skvěle už jen z té radosti, že jste se rozhodli pro změnu a držíte se plánu. Jste nadšení ze sebe, ze svého předsevzetí, z toho, že ho dodržujete a vše jde přesně tak, jak jste si naplánovali.

Ale přijdou krize. Nejčastěji zhruba po měsíci. Zvláště, když nejsou brzy vidět výsledky. 

V tu chvíli je dobré změnu ještě více podpořit. A jednou z cest může být právě zapojení nových potravin a doplňků. Mentálně vám pomohou nastartovat „druhou fázi předsevzetí“. Pokud jste po měsíci nebyli spokojení s výsledky, tak „teď už to určitě půjde“.

Jste spíš sprinteři?

Jste se sebou spokojení, nechcete měnit životní styl, jen chcete svému tělu dopřát malý zdravotní restart? Krátkodobé detoxikační kůry jsou čím dál populárnější.

Trvají zpravidla týden až měsíc a zahrnují většinou změnu jídelníčku kombinovanou se cvičením. Funkční plán, který se již mnohokrát osvědčil. Specifikum krátkých detoxů je ale v tom, že musí být tvrdší a také důslednější. U roční změny životního stylu si můžete dovolit občasné cheat days, u dvoutýdenní kúry ne. 

Aby byl krátký detox účinný, musí být tvrdý a zde právě nastupují funkční superpotraviny a potravinové doplňky. Týden nejíst smažené a nepít alkohol totiž samo o sobě na vnitřní očistu nestačí.  

Pojďme si ale už některé z těch pomocníků představit. Vybrali jsme pro vás 5 produktů, které pomohou nastartovat opravdu funkční očistu. 

Ostropestřec

1442_ostropestrec-mariansky-drceny

Začneme rovnou tím nejlepším. Detox bez ostropestřce je jako ryba bez vody. Při detoxikaci organismu se hodně důrazu dává na očistu střev a žaludku. Ostropestřec je ale výjimečný tím, že blahodárně působí na játra. A játra, jak všichni víme, jsou tím orgánem, který se v těle stará o látkovou výměnu.

Pro tělo platí jednoduchá rovnice. Čím zdravější játra, tím lepší je stav celého organismu. Moderní svět dává játrům zabrat. Alkohol, stres a znečištěné životní prostředí není zrovna vlídná kombinace. Běžné jídlo vyprodukované dnešním zemědělstvím má do zdravé bio kvality také dost daleko. 

Pokud to s očistou organismu myslíte vážně, ostropestřec by neměl chybět. V nabídce máme celá i drcená semínka. Otestovat můžete i účinky oleje z Ostropestřce. Protože detoxikace jater je stejně důležitá jako detoxikace střev.

 

 

257_chlorella-750-tbl--187-5g

Chlorella

Já vím, já vím, tabletky jako součást detoxikace? Říkáte si… Ano, tablety nepůsobí sice dvakrát přírodně, ale ve skutečnosti mnoho zdravějších věcí nenajdete.  

Chlorella totiž patří k nutričně nejbohatším superpotravinám. Je to sladkovodní řasa s vysokým obsahem chlorofylu, proteinů, vitamínů, minerálů, enzymů, antioxidantů, dietní vlákniny a dalších živin. Její složení je opravdu jedinečné a neměla by chybět v jídelníčku nikoho, kdo touží po zdravém životním stylu.

Bohatá je například na hořčík, který podporuje správnou činnost mozku, nervového systému a pomáhá proti únavě. Pokud je cílem Vašeho detoxu i odstranění stresu, únavy a znovu získání chuti do života, doporučujeme právě Chlorellu.

O jejích schopnostech nejlépe svědčí fakt, že byla po druhé světové válce používána v Japonsku, kde pomáhala s detoxikací lidí, kteří přišli do styku s radiací.

1736_alfalfa-powder-03

 

Alfalfa prášek

Velmi častým požadavkem při detoxikaci je účinná očista střev. Proto do našeho výběru zařazujeme právě prášek z Vojtěšky tolice. 

Docílit účinné očisty střev stravou není zrovna snadná práce. Nutností je změna jídelníčku a ne každý má k takové změně dostatečně silnou vůli. Proto je dobré si pomoci i doplňky stravy a superpotravinami, které s úklidem ve střevech umí pomoci. Pomohou třeba vykompenzovat dny, kdy v dietní morálce lehce povolíte.

Alfalfa prášek to ve Vašem zažívání vezme z gruntu. Je jedinečný tím, že pomůže vyčistit nejen žaludek a střeva, ale má pozitivní vliv i na slezinu nebo močové cesty. Je 100% přírodní, bez jakýchkoli chemických přísad, bohatý na bílkoviny, uhlohydráty, karoten, vápník, fosfor nebo železo.

Pokud vás trápí zácpy, průjmy nebo jakékoli jiné zažívací problémy, určitě zařaďte prášek do svého jídelníčku. Pomůže vrátit zažívání do normálu.

 

3540_mlady-jecmen-prasek

Mladý ječmen

Mnoho našich potravin má exotické názvy a slyšíte o nich možná poprvé v životě. Mladý ječmen je výjimkou. Zpracovávají se z něj mladé lístky, které se usuší a zpracují na prášek.

Unikátní je zejména svou schopností čistit organismus a přitom zasytit jako jídlo. Pokud kromě detoxikace chcete bojovat i s nadváhou, bude Mladý ječmen skvělým pomocníkem. Navíc příznivě ovlivňuje i krevní obraz a imunitní systém.

Nastartujte cestu za zdravějším já s pomocí této oblíbené superpotraviny s vysokým obsahem betakarotenu, antioxidantů, vitamínů (B, C, E), minerálů a kyseliny listové či pantotenové. 

Prášek stačí smíchat s vodou a zdravý nápoj je na světě.

 

 

1877_spirulina-300g

Spirulina

Když vám řekneme, že Spirulina je sinice, asi vás to k ochutnání nepřesvědčí. Ale její fantastické vlastnosti by mohly. Obsahuje i v rámci superpotravin nadstandardní množství bílkovin a prakticky celou vitamínovou řadu -  A, B1, B2, B3, B6, B9, C, D, E, K, karoteny a další.

Užitečnou složkou je i fykocyanin, který má silné protizánětlivé účinky. 

Na co je spirulina? Je toho více. Podporuje krvetvorbu, snižuje cholesterol a účinně odkyseluje organismus, má tak blahodárný vliv na vnitřní očistu organismu. Známá je i jako součást úspěšných diet. 

Užívat lze různými způsoby. Připravit si z ní můžete například nápoj na detox organismu, stačí prášek smíchat s vodou. Také ji lze bez obav přidat do jogurtu či smoothie.

  

Rady na závěr

Často se nás ptáte, zda můžete konkrétní prášek či tabletku kombinovat s dietou či ve své očistné kúře zkoušet nové produkty.

  1. Zapojení dalšího přírodního produktu do již započaté detoxikace nemá žádný negativní efekt.

  2. Pozornost věnujte pouze případům, kdy byste některý z doplňků nevědomky mohli užívat dvakrát a překročit dávkování. Například pokud užíváte ostropestřec v tabletkách, již byste neměli užívat prášek.

  3. Každá rostlina, každá potravina má své unikátní vlastnosti a některé do Vaší ozdravné kúry zapadnou lépe. Nové produkty testujte a zapojujte do ozdravných kúr právě podle toho, čeho chcete dosáhnout. Pokud se chcete hlavně cítit lépe a odstranit dlouhodobou únavu a stres, sáhnete spíše po Chlorelle s vysokým podílem hořčíku. Pokud chcete vyčistit zažívání, je pro vás ideální třeba Alfalfa nebo Ostropestřec.
  4. Poslouchejte své tělo a nemějte strach zkoušet nové věci. Všechny naše potraviny jsou zcela přírodního původu a pokud existují nějaká zdravotní omezení, vždy se to dočtete v popisku.


 
Kdo říká že předsevzetí musí začít v lednu?

Ať jste se vydali cestou dlouhodobé změny životního stylu nebo chcete krátký detox, přejeme hodně štěstí a silnou vůli. Gratulujeme, že jste se odhodlali začít.

A pokud začít teprve chcete… nikde není psáno, že předsevzetí musí začít v lednu. Takže hurá do toho.