VÁŽÍME SI VAŠÍ VĚRNOSTI! Ihned při registraci získáváte slevu 2% a s každým dalším nákupem další větší slevy až 12%.

Fantastická bábovka

Úžasně jednoduchá a zdravá bábovka. Chcete pro své děti zdravou svačinku? Chcete žít zdravě a mlsat bez výčitek? Tady mám pro vás jeden úžasný tip. Bez váhy a zbytečného špinění nádobí. Vezměte pouze dvě mísy a hrneček a vykouzlíte opravdovou dobrotu.

Pro svou jednoduchost je oblíbená taky u mých holčiček, které můžou se vším pomáhat. (Až na rozklepnutí vajíček, což se jim stále ještě nedaří :-))


Recept:

4 celá vejce

1 hrnek kokosového cukru

1/2 hrnku kokosové mouky

1/2 hrnku rýžové mouky

1/2 prášku do pečiva

1/2 hrnku kokosového oleje

1 hrnek pomletých vlašských ořechů

1/2 hrnku mléka


 

V míse rozšleháme 4 celá vejce a přimícháme kokosový cukr. Prosejeme obě mouky (aby byla bábovka nadýchanější) a smícháme s práškem do pečiva. Postupně přisypeme ke směsi. Pak rozpustíme 1/2 hrnku kokosového oleje a přilijeme ke směsi. Přidáme pomleté vlašské ořechy a na závěr půl hrnku mléka. Celou směs dobře promícháme. Těsto má trochu hustější konzistenci než bývá u bábovkového těsta obvyklé. Nalijeme do vymazané formy a pečeme na 180°C cca 50-60 min. Zda je bábovka hotová poznáme, když se těsto po zapíchnutí špejle nelepí.

 

 

 


 

Můj tip:

Protože děti jedí i očima, dělávám jim bábovky do různých menších forem. Tentokrát to byl méďa, srdíčka a malé bábovičky. Těsto je opravdu málo sladké, tak jsem bábovičky nakonec ještě polila citrónovou polevou.

 

 

 

 


 Recept na citrónovou polevu:

1 lžíce šťávy z citrónu (použila jsem bio citrón a nastrouhala do polevy i trochu citrónové kůry)

1 lžíce horké vody

100 g cukru moučka

 

Všechny ingredience jsem vyšlehalado hladké polevy a nalila na vychladlé bábovičky.

 

Těsto je hodně kokosové, Takže již při pečení zalije vůně kokosu celý byt.:-)

 

Pokud vynecháte polevu, myslím, že je to i skvělá možnost zdravé svačinky do práce nebo pro děti do školy. A je to opravdu hotové šup, šup :-)