VÁŽÍME SI VAŠÍ VĚRNOSTI! Ihned při registraci získáváte slevu 2% a s každým dalším nákupem další větší slevy až 12%.

Jak důležité jsou bílkoviny v naší stravě?

Jestliže se snažíte zhubnout, pak je dobré zařadit do jídelníčku dostatečné množství bílkovin. Ty přispívají k tvorbě svalstva. Proto se pojďme společně zamyslet nad tím, co vlastně jíme a zda je jídlo opravdu výživné.

 Jídlo musí být dostatečně výživné

Jestliže se snažíte zhubnout, pak je dobré zařadit do jídelníčku dostatečné množství bílkovin. Ty přispívají k tvorbě svalstva. I když si říkáte, že nepotřebujete žádné svaly, vždyť Vám stačí pouze zhubnout a vyrýsovat si postavu, pak se mýlíte, protože bez svalů budou trpět Vaše kosti. Můžete užívat různé doplňky stravy pro hubnutí, ale bez dostatečného množství bílkoviny (proteinů) ve Vaší stravě vytoužené postavy nedosáhnete.  Zamyslete se nad tím, co vlastně jíte a zda je jídlo  opravdu výživné.

Rozumný poměr bílkoviny ve stravě

Ani  s bílkovinou  se to ale nesmí přehánět, jinak si přivodíte vysoký tlak a zatíží se ledviny. Bílkovinu najdete hlavně v mase, v luštěninách a mléčných produktech. Pokud jste vegetariáni, pak můžete nahradit například sýrem Tofu.

Varianta Zdravé snídaně  s obsahem proteinu

Nyní si  můžete i v obchodě bio-detox vybrat produkty, které obsahují proteiny. Jedná se konkrétně o naši novinku - Zdravé snídaně. Vybírat můžete od klasického ChiaShaku, přes Veganský  obsahující sojový protein, až po ChiaShake Sport se zvyšeným obsahem syrovátkového proteinu. Zdravé snídaně obsahují spoustu vitamínů a jsou doplněny Chia semínkem. Mohou být výžinou snídaní  či obědem.

Nedostatek bílkovin

Při nedostatku bílkoviny budete mít  během dne pravděpodobně hlad, protože bílkoviny dokážou Vaše tělo zasytit. Budete se cítit slabí a Vaše Váha nebude klesat. Při hubnutí se snažíme vybírat stravu s vysokým obsahem bílkovin a s nízkým obsahem tuku.

Potraviny s obsahem bílkovin

sojové maso

   

čočka

   

tofu

   

hrášek

   

brokolice

   

Živočišné produkty:

   

tuňák

   

kuřecí prsa

   

losos

   

hovězí zadní

   

vepřové libové

   

vaječný bílek

   

Mléčné produkty:

   

olomoucké tvarůžky

   

Eidam 30%

   

sýr cottage

   

polotučný bílý jogurt