VÁŽÍME SI VAŠÍ VĚRNOSTI! Ihned při registraci získáváte slevu 2% a s každým dalším nákupem další větší slevy až 12%.

Dejte sbohem problémům s trávením

Trápí vás zácpa, průjem, nadýmání či jiné zažívací a trávicí problémy? Na vině může být nevhodný jídelníček, bakterie nebo stres. Ačkoliv dokážou tyto potíže znepříjemnit život, je poměrně jednoduché se jich zbavit.

Najděte příčinu

Pokud vás problémy s trávením přepadají jednou za čas, snažte se vypozorovat, co je spouštěčem a tuto potravinu z jídelníčku vynechejte, či omezte. Pokud trpíte potížemi kontinuálně, je možné, že se jedná o intoleranci některé látky v potravinách. Mezi ty nejčastější patří intolerance laktózy (mléčné produkty) a intolerance lepku. V takovém případě je vhodné navštívit lékaře, který provede vyšetření a potvrdí anamnézu. Pokud výsledky prokážou inteleranci, musíte nasadit dietu a lepek či laktózu z jídelníčku vynechat.

Očistěte svůj organismus a střeva

Máte-li jen pocit, že jsou vaše střeva zanesená po nevhodném životním stylu a stravě (fastfood, rychlá jídla, mastné a tučné výrobky,…) doporučujeme očištění a detoxikaci organismus. Stejně jako existují potraviny, které nadýmají, existují i očišťující potraviny. Mezi ty nejpopulárnější patří chlorella.

Chlorella je sladkovodní řasa bohatá na chlorofyl, protein, vitamíny, minerály, antioxidanty, enzymy a další tělu prospěšné látky. Díky jejím detoxikačním účinkům je skvělá právě na odstranění zažívacích problémů a posílení střevní mikroflóry. Chlorella se doporučuje užívat 5 tablet 3krát denně před jídlem po dobu 4-6 týdnů. Během detoxikace nezapomeňte dodržovat pitný režim.

Vyzrajte na zácpu vlákninou

Jako skvělý bojovník proti zácpě se osvědčila vláknina Psyllium. Jedná se o indickou vlákninu s projímavými účinky. Nemusíte se bát žádné chemie, jedná se o 100% přírodní produkt bez chemických přísad a barviv. Získává se ze semen jitrocele indického a lze ji použít samostatně i ve studené kuchyni. Vlákninu Psyllium doporučujeme proti zácpě užívat nalačno asi půl hodiny před jídlem. Stačí 1-2 lžičky rozpustit v 250 ml vody a následně vše zapít znovu minimálně 250 ml vody. Účinek se obvykle dostaví během několika dní po užívání. Trávení můžete podpořit také lněným olejem používaným ve studené kuchyni.