Agar 30g

Kód: 2156
Novinka Tip Prémiová kvalita
1 hodnocení
69 Kč –29 %
Agar 30g 7818
69 Kč –29 % 49 Kč
Skladem (> 5 ks)

Zdravá alternativa želatiny - přírodní želatinový přípravek z mořských řas

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

 

Agar dokáže zcela nahradit živočišnou želatinu. Navíc jsou želírovací schopnosti agaru několikanásobně vyšší než běžné želatiny.
 

 

Agar v prášku
 
Na hodně pevné želé použijte 2 ČL agarového prášku a 600 ml tekutiny. Přidáme cca 25g - 50g cukru

Nejprve nechte agar přibližně 15 minut nabobtnat ve studené vodě – stejně, jako se to dělá s běžnou želatinou. Poté jej přiveďte za stálého míchání k varu (musí se rozpustit). Ihned pak ztlumte oheň a vařte už jen velice mírně 5 minut. Agar začíná tuhnout při 40 °C  a pevný je pak už při pokojové teplotě. Pro zeleninové aspiky dáváme místo cukru ½ lžičky soli.

 

Použití agaru

Agar se používá v mnoha oblastech, ale především v potravinářství.

Agar taje již při 96 °C a tuhne při 40 °C (tedy za pokojové teploty). Můžete ho najít pod pojmem japonská želatina, nebo taky pod označením E406. Bývá totiž často používán jako stabilizátor nebo zahušťovací prostředek v asijské kuchyni nebo v pekařských a cukrářských výrobcích, mražených dezertech, želé a pudincích.

Díky svým vlastnostem můžete s jeho pomocí vytvořit opravdu vysoké vrstvy želé třeba na dortech nebo zákuscích – je totiž pevnější, než želatina. A navíc dobře drží tvar i při krájení.

Pozor:  Stejně jako normální želatina netuhne za přítomnosti některých enzymů z čerstvého ovoce! Týká se to například kiwi, papáji, ananasu, manga či broskve. Pokud tedy máte v plánu použít právě tyto ovocné druhy, nejdřív je tepelně upravte. Tepelná úprava tyto enzymy ničí.

 

Hmotnost netto: 30g

Země původu: Španělsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: