VÁŽÍME SI VAŠÍ VĚRNOSTI! Ihned při registraci získáváte slevu 2% a s každým dalším nákupem další větší slevy až 12%.

Nekonečné diety

Znovu je tady roční období - po vánočních svátcích, kdy se všichni cítíme trochu pomaleji a těžčeji, než jsme se cítili na začátku prosince. Nevyhnutelně to u nás vzbuzuje touhu něco s tím udělat a soustředit se na naše zdraví.

Dieta však pouze podporuje iluzi, že úbytek váhy vede ke štěstí a zdraví. Upřímně řečeno, pro většinu lidí, snaha rychlé ztráty hmotnosti, má jen tendenci vést ke starostem a stresu.

Členství v posilovnách se zakoupí, lednička je naplněna zelení a my přecházíme na neudržitelné omezování.

Existuje mnoho diet, které nejsou založeny na důkazech, ale které se snaží (a často uspějí), aby vás přesvědčily, že zdravě ztratíte váhu, i když je opak pravdou.

Proto je důležité, než přejít na "dietu", měli bychom zkusit změnit náš přístup k jídlu a přemýšlet o tom, že jíst je příležitost živit naše tělo. Abychom nebyli pouze štíhlejší, ale především zdravější a šťastnější.

Každý rok se tak lidé jako obézní a smutní, dospívající a dospělí, sedaví  i sportující  pokoušejí zhubnout  nějakou  formou stravování, která není zdravá, ani tělu prospěšná a ke štěstí je opravdu nedovede.

Takže místo zahájení nového roku tím, že podniknete nějakou  vyčerpávající  dietu, která Vás nutí jíst pouze brokolici a tofu, jednoduše začleňte do svého nového životního stylu více zdravých, ale chutných jídel.
Tímto způsobem pomůžete rozvíjet zdravý vztah k jídlu, vyživíte si tělo a pravděpodobně propadnete skvělému pocitu, který ze sebe budete mít.

 

Na nic nečekejte, nic neodkládejte a začněte s tím právě teď. U nás se můžete inspirovat a načerpat nápady, jak na to. Snídani začněte Snídaňovou směsí podle Vaší chuti. Zdravé tuky doplňte našimi ořechy a semínky, kterých pro Vás máme úžasný výběr. Mlsání nahraďte sušenými plody meruněk, brusinek, či kokosovými plátky. Smažit začněte na kokosovém oleji. Do salátu přidejte olej lněný a bílou mouku nahraďte jinou přirozeně bezlepkovou variantou. Je toho spoustu, co pro sebe můžete udělat, tak neváhejte. Každá drobná změna se počítá.

DRŽÍME VÁM PALCE, Váš Bio-detox.

Recept na zdravé lívanečky: 

Na zralý banán přidejte jedno vejce. Banán důkladně rozmačkejte a smíchejte s rozklepnutým vejcem. Smažte na kokosovém oleji malé lívanečky. Hůř se obrací, proto doporučuji opravdu malou velikost. Jsou úplně bez cukru a mouky a velmi chutné. Dozdobte jakýmkoliv zdravým sirupem (agáve, javorový), čerstvým ovocem a rozemletými oříšky. Myslím, že potěšíte nejen sebe, ale všechny členy domácnosti :-)